diumenge, 12 de juny del 2011

Crèdit de Síntesi de l'Aula d'Acollida

El dia 2 de juny, els alumnes de l'Aula d'Acollida juntament amb els dos professors, Joan Palomo i Cèlia Reverter, vam anar a Tarragona per visitar els diferents monuments de la Tàrraco Romana.
Vam sortir de Cambrils a les 8.30h i vam tornar a les 18.00h. Vam aprofitar molt el dia i vam tenir la sort, que tot i estar el cel ennuvolat, no va ploure fins just l'hora d'agafar el tren per tornar a casa.
El primer que vam visitar va ser l'amfiteatre i vam aprendre que era un edifici públic, en el qual es feien diferents espectacles, tots ells violents, pagats per un editor, que volia presentar-se a unes eleccions i aprofitava per fer-se propaganda. Els jocs que s'hi representaven podien durar diversos dies i comptaven amb l'èxit assegurat per part dels assistents.
Després vam visitar l'exposició Romanorum Vita de la fundació La Caixa, situada a la Plaça Verdaguer, on vam poder veure com vivien els romans i vam poder sentir quines olors feien els carrers de l'antiga Tàrraco. També vam tenir l'oportunitat d'entrar a una domus que era la casa d'un romà adinerat.
Vista la domus, vàrem visitar el Pretori on vam poder veure el sarcòfag d'Hipòlit i conèixer-ne la seva història i vam poder gaudir de la vista de tota la ciutat de Tarragona des de dalt de tot de la torre del Pretori.
Quan vam baixar, vam visitar el circ romà que era on hi feien les curses de carros: bigues i de quàdrigues, amb 2 i 4 cavalls, respectivament. Després vam anar a la plaça del Fòrum i vam dinar.
Havent dinat, vam visitar la Catedral i el Pla de la Seu i després, vam baixar pel Carrer Major fins a la plaça de la Font on ens vam asseure per tal de treballar el dossier que els professors van elaborar.
Un cop acabat el dossier vam visitar la Casa Castellarnau situada al Carrer dels Cavallers i vam conèixer la història d'aquesta família benestant.
Després, vam emprendre el camí cap a l'estació de trens per tornar a casa.
Va ser una sortida molt interessant; vam aprendre moltes coses i ens ho vam passar molt bé! 
 
Imatge de grup a l'Amfiteatre

Escoltant les explicacions del Jordi dintre la domus

Imatge de grup davant de l'exposició Romanorum Vita

Imatge de grup a la Torre del Petrori

Imatge dels alumnes sota les voltes del Circ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada